Участие в семинари


В София – 2003 г. Покана от Британски съвет – София
Преподаватели: участници в Британската трупа за интегриран танц „Кандуко” – Дейвид Лок и Педро Макадо.

Писмо до организаторите – Британски съвет – София, от хореографа на „Танцуващи колела” – Нонка Йорданова.

Извадки:
„Благодаря Ви за поканата и предоставената ми възможност за втори път да се срещна с невероятните мои колеги от Британската танцова трупа “КАНДУКО” и се запозная отблизо с методиката им на обучение за интеграция чрез танц!
Както подсказва и самото име “Кандуко” – всичко става възможно, когато се докоснеш до завладяващата атмосфера на трупата!… Изпитах силното въздействие на тяхното изкуство върху моето съзнание преди една година, когато представиха своята постановка в НДК. След като финалния музикален акорд преля в бурни ръкопляскания - цялото ми същество потръпна и аз почувствах прилив на енергия. Усетих, че всяка клетка в моето тяло се събужда за живот!”...
„“Кандуко” върна способността ми да мечтая и да се боря, стимулира творческия ми потенциал.... Почувствах силна вътрешна потребност да се потопя в магията на танца.... Едно неустоимо желание завладя душата ми – да съм жива, да се събуждам сутрин, да правя красиви неща за себе си и за моите приятели!”...
„Съвместната ни работа ме зареди с интересни идеи, вълнуващи преживявания, незабравими чувства и красиви мечти!”
---------------------------------------------------------
В град Анкара - 2004 г. Покана от Британски съвет – Анкара и Британски съвет – София.
Преподавател: Адам Бенджамин – един от основателите на Британската трупа „Кандуко”.

Писмо до организаторите – Британски съвет – София, от хореографа на „Танцуващи колела” – Нонка Йорданова.

„Сърдечно благодарим за Вашата покана,в качеството Ви на мениджър проекти “Управление и общество” в Британски съвет – София , към Танцова формация “Танцуващи колела”, за участие в семинара по интегриран танц в град Анкара от 22 до 26 август 2004година.
Предоставена ни беше възможност да се запознаем с опита, интересния хореографски подход на Адам Бенджамин. Акцентите на основните аспекти в неговото творчество ни обогати с нови творчески идеи.
Представената от нашата танцова формация постановка в четири части – “Реална мечта”, беше посрешната с интерес и сърдечно от публиката, която положително оцени включването на фолклорни елементи.
Гостоприемството на танцьорите от Gülum Pekcan Dance Theatre спомогна за обмяната на информация и опит в съвместната ни работа по проекта и ни зареди с много емоции, нови приятели и незаменими моменти!
Уверявам Ви, че Вашето доверие, внимание, уважение и подкрепа към основната дейност на формация “Танцуващи колела” - развитието и популяризирането на идеята за интеграция на хората с увреждания в България, със средствата на танцовото изкуство - поддържа самочувствието ни, усилва желанието и ни стимула да продължим!
Приемете нашето уважение от Нели Събева, Пламен Йорданов, Борислав Вачков, Зарко Георгиев, Пламен Атанасов и Нонка Йорданова!”