Пресата за нас


РЕЗЮМЕТА ОТ ПУБЛИКАЦИИ В ПРЕСАТА

Ежедневен вестник 24 часа от 3 декември 2002 година:
Под заглавието „Инвалиди танцуват с колички в НДК”, по повод международния ден на хората с увреждания, Сияна Севова отразява премиерната постановка на Първата група за интегриран танц в България – „Танцуващи колела”. С постановката „Невидими граници”, хореографката Нонка Йорданова и танцьорите от формацията искат да покажат, че желанието за пълноценен живот е по-силно от физическия дефицит !

Ежедневен вестник 24 часа от 9 декември 2002година:
Под заглавието „Нонка учи инвалиди да танцуват”, журналистката Сияна Севова разказва историята на създаването на Първата група за интегриран танц в България – „Танцуващи колела”, от нейния хореограф Нонка Йорданова; вълненията около Премиерната постановка „Невидими граници”; личната история на нейния живот.

Ежедневен вестник Черноморски фар от 1 юли 2003 година:
В своя статия журналистката Таня Анастасова разказва, за „Неограничените възможности на духа”, които търси хореографката Нонка Йорданова, с изразните средства на интегрирания танц – с първата в страната ни танцова формация „Танцуващи колела”. Засяга и събития от живота на Нонка, тясно свързани с личния и мотив за основаната от нея танцова формация.

Ежедневен вестник 24 часа от 22 декември 2003 година:
Журналистката Сияна Севова, поканва приятелите и любителите на интегрираното танцово изкуство, да присъстват на новия спектакъл на „Танцуващи колела” – „Реална мечта”, с който групата ще отбележи Първия си рожден ден. Цитира и текст от афишите – „Входът е свободен за всички мечтатели”!

В ежедневен вестник Черноморски фар от 24 юни 2004година:
В статията „Инвалиди танцуват благотворително”, журналистката Таня Анастасова информира читателите, за Благотворителния концерт, с финансовото съдействие на М-ТЕЛ – в Рехабилитационен център „Свети Георги”, гр. Поморие, на танцова формация за интегриран танц „Танцуващи колела”, с композицията „Реална мечта”.

Бюлетин на Британски съвет – юни 2003 година – София
Отразяване създаването на Първата в България танцова формация за интегриран танц „Танцуващи колела” – в бюлетина!


Бюлетин на Британски съвет – септември 2003 година - София
Част от писмото на хореографа на формация за интегриран танц „Танцуващи колела” – Нонка Йорданова, до Британски съвет, след проведения УЪРКШОП от CandoCo Dance Company в София, в който участват членовете на формацията.